Takmičenja2023-12-26T11:10:35+01:00

Takmičenja

Uzbudljiv početak Druge sezone Poslovne šahovske lige

Beograd, 8 februara 2024.  – Da šah može biti uzbudljiviji od bilo kog adrenalinskog ili popularnog sporta, pokazalo se juče, na 2. kolu 2. sezone Poslovne šahovske lige, održane u prostorijama Šahovskog kluba „Beograd.“ U turniru sasvim nesvakidašnjeg intenziteta, koji je uglavnom okupio beogradski svet informacionih tehnologija, strastveni ljubitelji ekipnog šaha su pomno pratili, tragajući za svojim favoritom kroz etape.

Favorita je svako svog imao, ali pobednik je mogao biti samo jedan- ekipa „Super admin“, koja je pobegla za samo pola meč poena drugoplasiranoj ekipi sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, dok je Šahovski klub „Ekstrim“ jurio pravnike isto za pola meč poena. Četvrto mesto je zauzela ekipa „Tech talk hub“, a iza njih su ekipe „Bajkonur“ i „Oracle“.

Ovo je drugi turnir u aktuelnoj sezoni, a očekuje se da će se sledeći održati već za 4 nedelje. Sav iznos prikupljen kotizacijama ekipa će biti prosleđen Omladinskoj šahovskoj akademiji, koja je tradicionalni rasadnik talentovanih šahovskih reprezentativaca i poznata po bodrom sportskom duhu. Imajući u vidu da se upravo ovde stvaraju lepe uspomene, ovo mesto je odabrano za vanposlovne aktivnosti, upoznavanje novih i održavanje prijateljstva sa starim kolegama, ali i doprinos zajednici koji se ostvaruje kroz ovu plemenitu igru.

Pokrovitelj takmičenja bila je kompanija “Data Driven Lab”, a organizatori šahovski klubovi „Crvena zvezda“ i „Beograd“.

Pozivamo sva preduzeća koja žele naredne sezone da učestvuju u PŠL i daju doprinos ovom društveno-korisnom poduhvatu, da se prijave Komesaru Poslovne lige Milenku Petronijeviću, na telefon 060/3237-800.

Timovi

uzzpro logo
informatika logotip
extreme Logo
nasa mesta logo

Rezultati